Az emberi kapcsolatok, az egymás felé nyújtott segítő kéz jelentősége megnőtt a Covid19-járvány idején. Mindannyian megtapasztaltuk mindennapjainkban, hogy milyen fontos a családok együvé tartozása, egymás segítése.

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház rajz, és prózaíró pályázatot hirdetett meg „Fogom a kezed” címmel. Arra kértük a pályázókat, írják meg, rajzolják le, hogy milyen élményeik voltak együtt a családban és, hogy miként és miben tudták egymást segíteni.  

Nagy örömünkre szép számmal tudtuk megszólítani a gyermekeket, ifjakat és felnőtteket. Határontúlról (Felvidékről, Vajdaságból és Erdélyből) is érkeztek pályaművek.

Prózaíró pályázatunkra 7-8. osztályosok, középiskolások és felnőttek egyaránt nevezhettek, 41 pályamű érkezett, ebből egy dal.

Rajzpályázatunkra az ország számos pontjáról érkezett pályaművek, szám szerint 220 alkotás. Külön öröm, hogy rajzpályázatunkra két olyan intézmény növendékei is neveztek, ahol különleges képességű fiatalokat, vagy kicsit idősebb fiatalokat gondoznak.

Hálás szívvel köszönjük meg mindenkinek, akik gondolatait rajzban vagy prózában megosztotta velünk. Őszintén megvalljuk, hogy felemelő érzés volt a beérkezett alkotások feldolgozása. Reméljük, hogy jobbak, még nyitottabbal lettünk általuk embertársaink felé.

Itt és most fontos beszélnünk arról is, hogy milyen fontos munkát végeztek azon pedagógusok és szülők, akik ebben a nehéz távoktatásos helyzetben is felkészítették a gyermekeket a pályázaton való indulásra és nem csekély munkával gondozták, beküldték a pályaműveket. Hála és köszönet a munkájukért!

Minden korosztályt sikerült megszólítanunk. A legfiatalabb nevezőnk 6 éves, a legidősebb 82. Hisszük, hogy a generációk sokat tanulhatnak egymástól, nem csupán az ifjabbak az idősebbektől, hanem gyakorta fordítva is.

A beérkezett alkotások zsűrizése folyamatosan zajlik, az eredményhirdetésre 2021. május 20-án kerül sor, melyen részt vesz pályázataink fővédnöke, Spányi Antal megyéspüspök úr is. Az eredményhirdetés sajnos még mindig nem személyes részvétel mellett zajlik, de mindannyiunk egészsége még ezt óvatosságot kívánja meg.

Az eredményeket tehát május 20-án tesszük közzé a honlapunkon, facebook-oldalunkon és természetesen a pályázókat is értesítjük hagyományos, vagy elektronikus levélben.

Fogom a kezed – Beszámoló pályázatainkról