Örömmel jelenthetjük be, hogy kivételes kultúrkincsként számon tartott Ehrbar zongoránk felújítása a napokban befejeződik! A háromszoros Kossuth-díjas, világhírű Fischer Annie egykori gyakorlózongorája Müller György zongorakészítő mester szaktudásának hála még sokáig szolgálhatja Székesfehérvár zeneszerető közönségét.

Müller Györgyről érdemes tudni, hogy családi cégüket dédapja alapította 1880-ban, mely azóta is folyamatosan működik.

Az értő kezű mesteren kívül elsősorban fenntartónknak, a Székesfehérvári Egyházmegyének, és püspökének, Spányi Antalnak tartozunk köszönettel. Püspök atya ismerve a hangszer eszmei értékét, azonnal élére állt felújítási elképzelésünknek és azt anyagilag is támogatta.

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház a Belváros szívében található, így Székesfehérvár kulturális vérkeringésének szerves része. Dr. Cser-Palkovics András polgármester úr is fontosnak tartotta, hogy Székesfehérvár városa is hozzájáruljon a hangversenyzongoránk felújításának költségeihez. Köszönjük Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatását!

A több mint 140 éves hangszer ismét régi fényében tündökölve központi szerepet tölthet be novemberben induló hangversenysorozatunkban.

Az avató koncertre – amely egyben a hangversenysorozat nyitó eseménye is – 2019. november 10-én, vasárnap 18 órakor kerül sor, amikor Sayaka Kubota zongoraművész és Vajda Barnabás hegedűművész művészi játékában gyönyörködhet a zeneértő közönség.

Sayaka Kubota művésznő 2018-ban nagylelkű felajánlást tett intézményüknek, amikor felajánlotta nekünk zongoráját. Ehrbar zongoránk felújítása alatt az ő által ajándékozott hangszer szolgált a Szent István teremben. Ezentúl pedig a Koch&Korselt zongora az idén megújult Szent Imre teremben gyönyörködteti a zeneszerető közönséget.

Szeretettel hívjuk és várjuk Önöket az avató koncertre és a hangversenysorozat további alkalmaira is! Kérjük, ünnepeljenek velünk, hiszen meggyőződésünk, hogy ez minden fehérvári zenebarát ünnepe is!

A belépőjegyek, bérletek megvásárlásával Önök is hozzájárulhatnak a felújítás költségeihez.

Köszönjük!

Jakubek Tiborné, igazgató és az intézmény munkatársai

Hangversenybérlet – 2019-20