Kedves Barátaink!

Személyesen már régen találkozhattunk, de a megváltozott körülmények között – élve a lehetőséggel – a virtuális térben igyekszünk tartani a kapcsolatot, és szolgálni Önöket.

A Házasság Hete országos rendezvénysorozatához a korábbi években mindig kapcsolódtunk saját rendezésű programokkal. Idén ezt is egy kicsit másképpen tudjuk tenni, a korábbi évek előadásairól készült beszámolókkal készültünk. Fogadják szeretettel!

Ez alkalommal a 2016-os évre tekintünk vissza.

Csókay András és Altay Daniella a Házasság Hetében Székesfehérváron

2016. február 12.

Csókay András, az ismert idegsebész feleségével, Altay Daniellával sokszor áll a nyilvánosság elé, hogy személyes példájukkal bizonyítsák, a legmélyebb párkapcsolati válságból, a legnagyobb tragédiából is van kiút. A Házasság Hete alkalmából Székesfehérváron a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban is együtt tettek tanúságot arról, mi tartotta meg házasságukat, és miért élnek mai is boldog párkapcsolatban. Megrendítő tanúságot tettek arról, családi tragédiájuk hogyan hozta közelebb őket egymáshoz, az emberekhez, Istenhez.

„Bármennyire is jó kereszténynek tartjuk magunkat, meg kell lenni bennünk a belső szándéknak, hogy hitünk felé fordulunk, és találkozni akarunk Istennel. Így kerülhetünk kapcsolatba, elvesztett hozzátartozóinkkal, adott esetben meghalt gyermekünkkel. Ilyenkor egy hézag nyílik a mennyországra.” – mondta el tanúságtételében a házaspár.

Az est során arról is beszéltek, hogyan kerültek ki a bajból, amikor válságos időszak volt párkapcsolatukban. Csókay András nem hallgatta el, hogy életéből sokáig hiányzott Jézus Krisztus, otthagyta feleségét és gyermekeit, de megkapta a megbocsátást, ami visszatérítette a rossz irányból.

„Aki Isten felé néz és kéri segítségét a megtisztuláshoz, az valamilyen módon megkapja a kegyelem jelét. A hiba bennünk van, ha ezt nem vesszük észre.” – mondta el professzor tanúságtételében.

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban sokan voltak kíváncsiak a Csókay-Altay házaspár hiteles tanúságtételére, amely mélyen megérintette a hallgatóságot. Hisz mindenkinek szüksége van arra, hogy időnként szembe nézzen saját gyengeségeivel, vétkeivel és higgyen abban, hogy Krisztus kegyelmére életünk legzavarosabb, legkilátástalanabb időszakaiban is biztosan számíthatunk.

Berta Kata
Képek: Somogyi Tamás
Videó: Somogyi Tamás és Berta Kata

A Házasság Isten ajándéka

2016. február 9.

Dr. Legeza József (Jozsó atya) teológus, görögkatolikus parochus előadása.

„EGYMÁS KEDVÉÉRT SZÜLETTÜNK”

2016. február 23.

DR. PÉCSI RITA neveléskutató előadása

„Férfinak és nőnek teremtette…”?! Uniszex? Fából vaskarika?

Kommunikáció, problémamegoldás, stresszkezelés férfi-női módra

Egy nyelvet beszélünk? Más az agyunk is? Szerepcsere?

 Új szereposztás?  „Légy azzá ami vagy!”

Házasság Hete – Visszatekintés 2016