Kedves Barátaink!

Személyesen már régen találkozhattunk, de a megváltozott körülmények között – élve a lehetőséggel – a virtuális térben igyekszünk tartani a kapcsolatot, és szolgálni Önöket.

A Házasság Hete országos rendezvénysorozatához a korábbi években mindig kapcsolódtunk saját rendezésű programokkal. Idén ezt is egy kicsit másképpen tudjuk tenni, a korábbi évek előadásairól készült beszámolókkal készültünk. Fogadják szeretettel!

Ez alkalommal a 2017-es évre tekintünk vissza.

“Házaspárosan”

2017. február 13.

Beszélgetés Hegedűs Endre és Katalin zongoraművészekkel.

A Kossuth-díjas zongoraművész, Hegedűs Endre és ugyancsak zongoraművész felesége, Katalin voltak a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház vendégei. A művészházaspár 38 éve tartó házasságuk tapasztalatairól beszéltek. Elmondták a házasságban nem lehet bizalom nélkül élni, és ehhez a bizalomhoz hűnek kell maradni. „Óriási erőt kapunk a napindító, közös imádságból, ami nagy ajándéka az életünknek. Reggel, amikor általában mindenki rohan, mi megállunk, és együtt elcsendesedünk. A legjobb problémamegoldási módszert fedeztük fel a közös imádságban, utána azt sem tudjuk már, min vesztünk össze.” – emelte ki a házaspár, majd hozzátették: A szeretet időnként szenvedéssel is jár, ez alól nem kivétel a házastársi szeretet sem. „Nincs, olyan, hogy szerettem a páromat, de aztán nem, mert akkor sosem szerettem igazán. A szeretet örök, hiszen Isten szeretete is az. Ehhez a szeretethez kell mindig újra és újra visszatérnünk, amelyben egészen odaajándékozom magam a másiknak!”- fejezte be előadását Hegedűs Endre és felesége Katalin.

A HÁZASSÁG DINAMIKÁJA ÉS FEJLŐDÉSI LEHETŐSÉGE

2017. február 15.

Dr. Jaczkó Sándor érseki helynök (Hajdúdorogi Főegyházmegye – Budapesti Görögkatolikus Helynökség) Budapest-Kispesti paróchus előadása.

Házasság Hete – Visszatekintés 2017