Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház
Cím: Székesfehérvár, Liszt Ferenc u. 1, 8000
Telefon: (22) 502 871
e-mail: sztistvanmuvhaz@gmail.com
Adószám: 18482296-1-07

1894-ben Házépítő Bizottság alakult, amely: “Egyrészt a Fejér vármegye területén virágzó katolikus egyesületeknek méltó központot, életerős vallásos tevékenység kifejtésére okvetlenül szükséges otthont teremteni. Másrészt azon óhajnak iparkodott eleget tenni, hogy a vármegye közönségének úgy a társas összejövetelek rendezése, mint a közismeretek terjesztése, s a közművelődési célok megvalósítására alkalmas, a legkényesebb igényeknek is megfelelő helyiségek álljanak rendelkezésre…”
Ezt írta 1903. december 19-én a Fejér Megyei Napló, és “1903. december 20-án a Katolikus Egyesületi Ház Szent István és Szent Imre terme a páholyokkal és a mellékhelyiségekkel együtt nagy örömünkre átadatott nemes czéljuknak Isten dicsőségére, a magyar haza javára, s a keresztény társadalmi élet felvirágoztatására!”
Az államosítás után a Megyei Művelődési Központ működött az épületben, mígnem 1994-ben a katolikus egyház élt a reprivatizáció által adott lehetőséggel, és újra birtokba vette az akkor közel száz éves intézményt. A régi-új tulajdonos szándéka szerint az intézmény helyet biztosít a katolikus egyház képzési és oktatási tevékenységének, emellett a – Belváros egyik kulturális központjaként – vonzó, érdekes, színvonalas eseményeket kínál az érdeklődőknek. Elsősorban a keresztény gondolkodású emberek látogatják – már csak az ilyen jellegű programok miatt is-, de érvényesülhet itt minden olyan törekvés, amely nem idegen a keresztény szellemiségtől.
Az érdeklődők számára színes, változatos programot kínálunk. Legsikeresebbek az irodalmi és komolyzenei rendezvényeink, de népszerűek a fiataloknak szánt előadássorozatok is, amelyek a keresztény kultúra és a nemzeti történelem aktuális kérdéseivel foglalkoznak.
Az előadások egy részét a 300 főt befogadó Szent István Teremben tartjuk, mely Székesfehérvár legszebb előadóterme. A Szent Imre Teremben 150, a Szent László Teremben 80 főt tudunk fogadni.
A Díszudvarban nyaranta szabadtéri hangversenyek rendezésére nyílik lehetőség. A Szent Korona Galériában időszakos képzőművészeti tárlatok mellett biztosítjuk az egyházmegyei gyűjtemény különböző anyagainak bemutatását is.
Fő célunk a vallási megújulás elősegítése, a keresztény kultúra, szellemiség erősítése, a Székesfehérvári Egyházmegye katolikus közössége kulturális, oktatásügyi igényeinek ellátása, és az ifjúság vallási-kulturális nevelésében való aktív közreműködés. Fő feladataink teljesítése nem zárja ki a művelődés egyéb területeinek és az igényes, kulturált szórakozás ügyének szolgálatát.

Kövessen bennünket a facebook-on is!
A képre kattintva megtekintheti oldalunkat, és ha tetszett, kattintson a “tetszik” gombra!
facebook

2017. évre a támogatójegyek folyamatosan megvásárolhatók!
Emailben is megrendelhető! Fizetni átutalással is lehet!

Bankszámlaszámunk: 107002105-66593931-51100005

Jegyek elővételben megvásárolhatók minden meghirdetett rendezvényünkre!

TISZTELT ÉRDEKLŐDŐ! KEDVES BARÁTUNK! 
A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház frissíti címtárát.
Amennyiben ön szívesen értesülne programjainkról, kérjük, töltse ki adatlapunkat, és juttassa el intézményünk portájára.
 
Cím: 8000 Székesfehérvár Liszt Ferenc utca 1.
vagy E-mail címünkre: sztistvanmuvhaz@gmail.com 
Köszönjük!
Az adatlap ide kattintva tölthető le! 

A következő honlapokat is szeretettel ajánljuk figyelmébe 

(az alábbi képekre kattintva közvetlenül is megjelennek):

 

kurir-logo       logo_konferencia_nagy
mediacentrum       katolikusradio